احراز تخلف و وقوع خسارت در دیوان عدالت اداری
تملک اراضی اشخاص توسط شهرداری و سازمان های دولتی، همواره بحث چالش بر انگیز و مورد اختلاف می باشد. مالکین اراضی از تملک و تصرف شهرداری، ناراضی هستند و به عقیده اکثر مراجعین به موسسه حقوقی و داروی بین المللی خط قانون هدا، دولت و نهادهای حاکمیتی، در قبال تملک اراضی و املاک آنها، مبلغ واقعی را نپرداخته و یا الزام شهرداری به تحویل ملک معوض را از موسسه هداخواسته اند. در بعضی موارد نیز بسیاری از مالکین، علاوه بر قیمت ملک خود، جبران خسارت و ضرر و زیان وارده از سوی دستگاه های دولتی و یا مامورین شهرداری ها و مامورین دولتی را مطالبه می نمایند.سوالات برگزیده دادخواست احراز تخلف و وقوع خسارت در دیوان عدالت اداری
آیا می توان قبل از اخذ قرار یا گواهی احراز تخلف و تصدیق خسارت در دیوان عدالت اداری، خسارت را مطالبه کرد؟
نحوه جستجوی وکیل پایه یک دادگستری متخصص دعاوی دیوان عدالت اداری چگونه است؟
نحوه مطالبه خسارت از دستگاه های دولتی پس از رای دیوان چگونه است؟
دفاتر استانی دیوان عدالت اداری درباره تحویل دادخواست ها چه رویه ای دارند؟
چک برگشتی
وکیل پایه یک دادگستری، و یا کارآموز وکالت و یا وکیل پایه دو دادگستری، امکان قبول پرونده های وصول مطالبات را دارند. گاهی چک برگشتی نیاز به اقدام حقوقی دارد. وکیل چک برگشتی با طرح دعوی حقوقی در شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی محل برگشت چک، و یا اداره اجرای اسناد رسمی ثبت، اقدام به مطالبه وجه چک می نماید. در بعضی از مواقع هم ، چک وصف کیفری دارد و وکیل چک برگشتی، با اقدام کیفری در داسرای محل برگشت شدن چک، اقدام به طرح شکایت کیفری برای جرم صدور چک بلامحل می نماید و تعقیب کیفری مشتکی عنه را درخواست می نماید. اطلاع از ماهیت کیفری یا حقوقی چک برگشتی، و تشخیص نوع دعوی و پرونده ای که باید مطرح شود، در تخصص وکیل چک برگشتی می باشد.
آیا از ماهیت چک برگشتی اطلاعی دارید؟
چه مواقعی وصف کیفری چک، برقرار است؟
چک حقوقی چیست؟
وکیل چک برگشتی چه ویژگیهایی دارد؟
مشاوره حقوقی با وکیل چک برگشتی، چگونه امکان پذیر است؟
مرجع صالح برای طرح شکایت چک برگشتی کجاست؟
برای طرح دعوی مطالبه وجه چک، چه مدارکی لازم است؟
مزایای سپردن پرونده چک برگشتی به وکیل چک برگشتی چیست؟
موسسه هدا، با مشاوره سید محمد رضوی، وکیل پایه یک دادگستری، یکی از برترین حقوقدانان دهه اخیر، به سوالات شما درباره اسناد تجاری، وصف کیفری و وصف حقوقی چک برگشتی، وکیل چک برگشتی، و همه مطالبی که دانستن آن درباره چک برگشتی، لازم است، پاسخ می دهند.
وصول چک بعد از فوت صاحب چک
وصول چک پس از فوت متوفی تابع قواعد خاصی است که در مجموعه قوانین پراکنده درباره پک آمده است. با توجه به ممنوعیت صدور چک وعده دار بر اساس قانون تجارت و قانون صدور چک با اصلاحیه های بعدی، صدور هر گونه چک وعده دار، در قوانین ایران، به رسمیت شناخته نشده است. اما نحوه وصول چک پس از فوت صاحب حساب به دسته های مختلفی قابل تقسیم است. تقسیم بندی نحوه وصول چک برگشتی متوفی، فوت ظهرنویس چک و یا ایراد به اصالت چک توسط ورثه متوفی، ادعای جعل نسبت به چک ارایه شده که از سوی متوفی در زمان حیات صادر شده است، از موارد چالش برانگیز مقاله وصول چک پس از فوت صاحب چک است، که توسط دفتر حقوقی خط قانون هدا بهترین مشاور حقوقی اسناد تجاری، مورد تدقیق و تحقیق قرار گرفته است. موسسه هدابا بهره گیری از توان بهترین وکلای اسناد تجاری و به خصوص چک، سعی در پاسخ به سوالات حقوقی چک بی محل و نحوه وصول چک پس از فوت صاحب حساب، دارد.
مباحث مرتبط به وصول چک پس از فوت صاحب چک
وصول چک پس از فوت صاحب چک چگونه امکان پذیر است و چه شرایطی دارد؟
موانع وصول چک پس از فوت صاحب حساب چیست وچگونه قابل رفع است؟
آیا برای وصول چک پس از فوت صاحب چک، نیازی به استخدام وکیل پایه یک دادگستری داریم؟
هزینه های وصول چک پس از فوت صاحب چک در صورت عدم کفایت موجودی و برگشت چک چه میزان است؟
وصول چک پس از فوت صاحب حساب از ظهرنویس چک امکان پذیر است؟
چگونه می توان نسبت به جعل چک متوفی ادعای کیفری مطرح نمود؟
استرداد لاشه چک
مبادلهی چک، میتواند به دلایل مختلفی باشد. این دلایل عبارت است از پرداخت ثمن معامله، تضمین انجام کار، ایفای تعهد، تضمین تخلیه وسایر امور میباشند. اگر صادرکننده یا متعهد خواستاراستردادچک امانی خود باشد و مدعی باشد که دارنده، استحقاق دریافت وجه چک را ندارد و از استرداد چک استنکاف میکند، دعوای استرداد چک که دعوای مالی محسوب میشود را اقامه مینماید و یا اینکه میتواند باداشتن دلایل ومستندات کافی، شکایت جرم خیانت در امانت را مطرح کند.
- دعوای استرداد لاشه چک چگونه طرح میشود؟ .
- چه مدارک و مراحلی برای طرح دعوی استرداد چک لازم است؟
- آیا عدم استرداد چک، جرم تلقی میشود و امکان شکایت کیفری برای استرداد آن وجود دارد؟
- مرجع قضایی صالح برای طرح دعوی استرداد چک کدام مرجع است و هزینه دادرسی آن چقدر میباشد؟
- بار اثبات دعوی استرداد لاشه چک بر عهده چه کسی میباشد؟
تمامی این پرسشها و دیگر پرسشهایی که ممکن است مطرح شود از امور تخصصی میباشد که میبایست توسط وکلا و متخصصین حرفه حقوق پاسخ داده شوند. این متن که حاصل کار مشاوران و وکلای موسسه حقوقی و بینالمللی خط قانون هدا میباشد درصدد پاسخگویی به این قبیل سؤالات نگاشته شده است و هدف از آن خدمت به مردم میباشد، امید است که هرچند ناچیز یاری گر متقاضیان این مطالب باشد.
سفته بدون تاریخ و ضمانت کار
سفته ضمانت کار و سفته بدون تاریخ در روابط بین کارگر و کارفرما و یا معاملات تجاری که اشخاص انجام می دهند، مرسوم شده است. نحوه تنظیم سفته ضمانت یا سفته بابت حسن انجام کار، می تواند کمک بزرگی جهت پیشگیری از سو استفاده از سفته بدون تاریخ و یا سفته ضمانت کار نماید. سفته مانند چک، نوعی سند تجاری محسوب می شود که در ظاهر و محتوا تفاوت های بسیاری با چک دارد. اگر سفته بابت بدهی و یا پرداخت اقساط در مواعد معین تنظیم و تسلیم طلبکار شود، در معنی واقعی خود به کار رفته است. اما گاهی سفته بابت ضمانت کار یا به عبارت بهتر، سفته، بابت حسن انجام کار و یا سفته بدون تاریخ جهت تضمین، صادر و تحویل کارفرما یا طلبکار می شود. نحوه پس گرفتن سفته از کارفرما، پس از اتمام قرارداد و رابطه کاری، گرفتن سفته از کارمند، در پژوهشی که از سوی کارشناسان حقوقی موسسه هدا، با همکاری دپارتمان تخصصی اسناد تجاری موسسه حقوقی و داوری خط قانون هدا، انجام شده است به صورت مدون در وب سایت دفتر حقوقی سید محمد رضوی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی درج خواهد شد.
سوالات قابل طرح درباره سفته ضمانت کار و سفته بدون تاریخ:
- سفته ضمانت کار و سفته بدون تاریخ چیست؟
- آیا صدور سفته ضمانت کار و سفته بدون تاریخ، مبتنی بر قانون تجارت است؟
نحوه تنظیم سفته ضمانت و اصولا نحوه صحیح تنظیم سفته چیست و هنگام تنظیم سفته چه نکاتی باید رعایت شود؟
نحوه پس گرفتن سفته از کارفرما چگونه است و آیا می توان شکایت خیانت در امانت برای وصول سفته ضمانت کار و سفته بدون تاریخ مطرح نمود؟
آیا می توان از سفته بابت حسن انجام کار استفاده کرد؟
وصول وجه سفته و چک ضمانت از صادر کننده چگونه است؟
وکیل متخصص اسناد تجاری، وکیل وصول سفته و وکیل جهت استرداد اسناد تجاری چه ویژگی هایی دارد؟
وکیل متخصص امور تجاری
مشاور حقوقی شرکت ها، چه شرح وظایفی دارد و چگونه وکیل شرکت ها را برای خدمات حقوقی شرکت انتخاب کنیم؟
مشاور حقوقی شرکت ها، هم زمان، امکان ارایه خدمات حقوقی به چند شرکت را می تواند عهده دار شود؟
وکیل شرکت ها، امکان ارایه مشاوره حقوقی در جلسات هیئت مدیره شرکت تجاری را دارد؟
آیا وکیل شرکت های تجاری، می تواند به عنوان داور قراردادهای تجاری معرفی شود؟
هزینه های مشاوره حقوقی شرکت ها، تا چه میزان قابل قبول است؟
وکیل شرکت ها، می تواند به عنوان کارمند یا مدیر حقوقی شرکت انجام وظیفه نماید؟
سوالات ذکر شده در بالا با مشاوره مستقیم بهترین وکیل شرکت های تجاری پاسخ داده شده است. بخوانید…
دعاوی بیمه
بیمه، عقدی است که به موجب آن بیمهگر، در قبال دریافت مبلغی پول ( یعنی حق بیمه) در مقابل بیمهگذار، تعهد میکند تا با وقوع ریسک ( یعنی حادثه موضوع قرارداد) مبلغی را به شخص بیمهگذار، پرداخت نماید. حق بیمه، ما به ازای قانونی ریسک بیمهای است. در زمان انعقاد قرارداد و زمان اجرای عقد بیمه، تعادل میان حق بیمه و ریسک باید وجود داشته باشد. اهمیت بیمه به قدری، است که در اصل سوم قانون اساسی، یکی از وظایف حکومت اسلامی را، عمومی کردن بیمه، قرار دادهشده است. در بند ۴ اصل بیستویک و اصل چهلوچهار قانون اساسی، نیز از بیمه سخن به میان آمده است.
- بیمه چیست و بیمه چه انواعی دارد؟
- تقسیمبندی بیمه بر اساس کارکرد و هدف به چه نوعی است؟ بیمه چه خصوصیاتی دارد؟
- چه آثاری بر عقد بیمه متصور است و طرفین قرارداد بیمه، چه تعهداتی در مقابل همدیگر دارند؟
- دعاوی مرتبط با بیمه در چه مراجعی مطرح و مورد رسیدگی، قرار میگیرد؟
- موسسه حقوقی معتبر درزمینهٔ ارائه اطلاعات بیمه و دعاوی ناشی از آن، چه ویژگیهایی دارد؟
- وکیل متخصص در پروندههای بیمه چگونه اقدام میکند؟
این متن که توسط وکلای پایهیک و مشاوران حقوقی موسسه حقوقی و داوری بینالمللی خط قانون هدا، نگاشته شده است پاسخگوی سؤالات حقوقی شما عزیزان در این زمینه، میباشد.
مطالبه سهم الشرکه
با تشکیل اشاعه، هر یک از شرکا به نسبت سهم خود از سود و منافع مال مشاع بهره مند خواهند شد و در این صورت این سهم به صورت حق مالی است که به دارایی شریک تعلق می گیرد.
در صورت تشکیل شرکت هر یک از شرکا در زمینه ی نوع فعالیتی که موضوع شرکت می باشد، اقدام می کنند و بر همین اساس، شرکت را خواه با مدیریت خود و یا با دادن اذن به غیر اداره می کنند. با یکدیگر توافق می کنند که در صورت تحصیل سود و زیان هر کدام به نسبت سهم خود در آن شریک باشند.
در مورد شرکتهای تجارتی وضع به همین روال می باشد و به این نحو که از سود و عواید شرکت برای هر یک از شرکا به موجب سهام خود و یا در قرارداد سهمی در نظر گرفته می شود و چون سهم الشرکه حق دینی مسلم شریک می باشد بر همین اساس هر شریک حق دارد که آن را از شرکت مطالبه کند.در صورتی که طلب شریک در صورت مطالبه پرداخت نگردد می تواند مانند سایر مطالبات از طریق قانونی اقدام مقتضی به عمل آورد. مطالبه سهم الشرکه دعوای حقوقی قابل طرح در محاکم حقوقی است.
در این مقاله به بررسی رویه ی قانونی مطالبه ی سهم الشرکه که توسط موسسه ی حقوقی و داوری خط قانون هدا تحت سر پرستی جناب آقای سید محمد رضوی منتشر می شود، پرداخته می شود.
سهم الشرکه چیست؟
مطالبه سهم الشرکه در شرکت مدنی به چه نحو می باشد؟
مطالبه سهم الشرکه در شرکت تجارتی به چه صورت است؟
نحوه ی مطالبه ی سهم الشرکه در شرکتهای تجارتی چگونه می باشد؟
توقیف و مطالبه سهم الشرکه توسط شریک چگونه ممکن می باشد؟
مطالبه سهم الشرکه توسط طلبکاران شریک به چه نحو است؟
مرجع صالح برای مطالبه سهم الشرکه کجاست؟
اثبات شراکت
دعوی اثبات شراکت، یکی از دعاوی تجاری و در تخصص وکیل امور تجاری قرار دارد. اشاعه و شراکت در اموال، ممکن است به نحو قهری به موجب ارث و یا به نحو ارادی به موجب عقد باشد، با اراده و همکاری و توافق متقابل طرفین، ممکن است مال مشاع را وسیله ای برای دست یابی به هدف و قصد مشترک خاصی، که می تواند کسب سود و منفعت از طریق انجام فعالیت های مدنی و یا تجارتی باشد، قرار دهند که به این نحو سود و زیان حاصله را بین خود تقسیم کنند، این عمل شراکت، و عقدی که سبب این رابطه بین افراد ایجاد می شود شرکت نام دارد.
در قانون تعریف دقیقی از شرکت وجود ندارد. شرکت از نظر ماهوی به مدنی و تجارتی تقسیم می شود، تمیز شرکت ها از یکدیگر به موجب نوع فعالیت آنها، امکان پذیر می باشد ولی مورد مشترکی که بین آنها وجود دارد، تشکیل آن می باشد، در واقع، چون شرکت، خود یک توافق مشترک و اراده ی متقابل می باشد، تشکیل آن هم باید به صورت قرارداد باشد.
تنظیم قرارداد شراکت به صورت سند، به این خاطر می باشد، که وجود چنین قراردادی بین طرفین، در عالم اعتباری حقوق و معاملات محرز و اثبات گردد و طرفین بر اساس مقاولات خود عمل کنند.
در این مقاله به بررسی رویه قانونی اثبات شراکت و طرق آن، که توسط موسسه حقوقی و داوری خط قانون هدا منتشر می شود، می پردازیم.
ماهیت شرکت مدنی چیست؟
طریقه اثبات شراکت مدنی چیست؟
ماهیت شرکت تجارتی چیست؟
طرق اثبات شراکت در شرکت تجارتی چیست؟
مرجع صالح برای اثبات شراکت کجاست؟
ابطال شراکت
دعوای ابطال شراکت، زمانی مطرح می شود که شرکا به نحوی امکان ادامه مشارکت نداشته باشند. ممکن است که مالکیت مفروز نباشد و افراد بخواهند به نحو اشاعه مالکیت خود را ایجاد کنند.گاه توافق طرفین از این حد فراتر می رود و این اشاعه را به حد کمال خود می رسانند و آن را با همکاری یکدیگر به صورت شرکت و شراکت در می آورند که این خود می تواند عامل ایجاد شرکت به دو صورت باشد. این دو صورت شامل شراکت مدنی و تجارتی خواهد بود.
در صورتی که طرفین مالکیت و حقوق خود را به نحو اشاعه ایجاد کنند و بخواهند با یکدیگر در قالب شراکت همکاری داشته باشند،می توانند شراکت را به نحو مدنی ایجاد کنند که با انجام فعالیتهای مدنی خود، آن را اداره کنند و یا اگر بخواهند که در قالب تجارتی ایجاد شود، اموال مشاع خود را برای هدف خاص و برای انجام یک عملی اختصاص می دهند و به اعمال و فعالیت های تجارتی مشغول می گردند. در نتیجه مال مربوطه دارای شخصیت حقوقی می شود که شخصیت آن مستقل از اعضا و مالکین می باشد و فقط مالکین، شرکت را اداره می کنند.
شرکتهای مدنی تجارتی نیستند و در مورد شرکتهای تجارتی فعالیتها تجارتی هستند. در قانون تحت شرایطی ادامه فعالیت شرکتهای مدنی و یا تجارتی بنا به دلایلی امکان پذیر نیست.
این عوامل می تواند به خاطر شرکا و یا وضعیت شرکت باعث انحلال شرکت شود که می تواند به صورت قانونی یا به موجب در خواست ابطال از جانب ذی نفع باشد
در این مقاله به بررسی رویه قانونی ابطال شراکت و شرکت توسط موسسه حقوقی و داوری خط قانون هدا ، با مشاوره سید محمد رضوی منتشر می شود، پرداخته می شود.
شرکت و شراکت مدنی چیست؟
موارد ابطال و انحلال شراکت مدنی چیست؟
مرجع صالح برای درخواست ابطال شراکت مدنی کجاست؟
شرکت و شراکت تجارتی چیست؟
موارد ابطال و انحلال شرکتهای تجارتی چیست؟
حکم دادگاه برای ابطال و انحلال شرکت تجارتی چیست؟
اعاده اعتبار ورشکسته
اعاده اعتبار ورشکسته، می تواند در همه انواع ورشکستگی ها، و فقط درباره تاجر ورشکسته، مطرح شود. بدیهی است اعاده اعتبار ورشکسته که در قانون تجارت به عنوان تاجر معرفی نشده است و ترتیبات ورشکستگی به تقلب و ورشکستگی به تقصیر، درباره وی اجرا نشده باشد، مصداق ندارد. به هر روی، صدور حکم ورشکستگی به تقصیر و یا ورشکستگی به تقلب، اعتبار تاجر را با چالش روبرو ساخته و وی را در معرض مرگ مدنی قرار خواهد داد. تنها با اعاده اعتبار ورشکسته است، که وی می تواند به حیات اجتماعی اقتصادی روزمره خود بازگردد. اما، شرایطی در قانون تجارت برای درخواست اعاده اعتبار و طرح دعوی اعاده اعتبار ورشکسته قرار داده شده است که طرح دعوی اعاده اعتبار ورشکسته را، به موضوعی تخصصی در حوزه حقوق تجارت مبدل می نماید. علاوه بر آن، باید دانست که صدور حکم اعاده اعتبار ورشکسته توسط دادگاه، پایان راه تاجر ورشکسته نیست و اعاده اعتبار ورشکسته به صورت واقعی، در بین تجار و جامعه رقم می خورد. مشاورین حقوقی موسسه حقوقی خط قانون هدا، با تحقیق درباره شرایط طرح دعوی اعاده اعتبار ورشکسته، راهی فراروی عزیزان، برای طرح این دعوا قرارخواهند داد.
سوالات متداول درباره اعاده اعتبار ورشکسته
اعاده اعتبار ورشکسته به تقصیر با ورشکسته به تقلب چه تفاوت هایی دارند؟
آیا با صدور حکم اعاده اعتبار ورشکسته، امکان بازگشت کامل اعتبار ورشکسته وجود دارد؟
درصورت وجود طلبکارغایب در بین غرماء، تکلیف صدور حکم اعاده اعتبار ورشکسته چیست؟
وکیل متخصص اعاده اعتبار ورشکسته کیست؟
وکیل امور تجاری چه ویژگیهایی دارد؟
با موسسه حقوقی و داوری خط قانون هدا، جهت آگاهی از شرایط اعاده اعتبار ورشکسته همراه باشید و ما را به عزیزانتان معرفی فرمایید.
درخواست انحلال شرکت
- در چه مواردی امکان طرح درخواست انحلال شرکت وجود دارد؟
- چه افرادی می توانند درخواست انحلال شرکت را به دادگاه ارایه نمایند؟
- صدور حکم ورشکسنگی همزمان با درخواست انحلال شرکت میسر است؟
- مدارک و اسناد لازم جهت طرح درخواست انحلال شرکت چیست؟
- دادگاه صالح جهت رسیدگی به دادخواست انحلال شرکت کدام دادگاه است؟
- وکیل متخصص دعوی انحلال شرکت چه ویژگیهایی دارد؟
- حکم درخواست انحلال شرکت چه زمانی قابل اجراست؟
همکار موسسه حقوقی خط قانون هدا به سوالات حقوقی شما درباره درخواست انحلال شرکت پاسخ می دهد